Mini Pice – Recept
0
mini-pice-recept

Bez obzira da li spremate rođendansku žurku, porodični piknik ili želite da obradujete ukućane uz vikend-film, mini pice su jednostavno – neodoljive. Njihov šarm je u veličini, ali i u beskonačnoj mogućnosti da ih prilagodite svom ukusu: od klasičnih sa šunkom i sirom, do veganskih i posnih varijanti.

Mini pice za svaku priliku

Za razliku od klasične pizze koja se seče na trouglove, mini pice su individualni zalogaji – savršeni za posluženje bez dodatnih tanjira, viljuški i brige oko sečenja.

U nastavku vam donosimo originalan recept za mini pice, uz neizostavne trikove za najmekše testo, najukusniji nadev i najlepšu prezentaciju. A za bonus: pokazaćemo vam kako da ih povežete sa neočekivanim jelima poput – omleta sa sirom!

Sastojci za mini pice koje svi vole

Za testo:

  • 500 g mekog brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml tople vode
  • 3 kašike ulja

Za sos:

  • 3 kašike paradajz pelata ili pasirani paradajz
  • 1 kašičica origana
  • 1 čen belog luka (sitno izrendan)
  • Prstohvat soli

Za nadev (klasični predlog):

  • 150 g rendanog kačkavalja
  • 100 g šunke ili dimljenog mesa (iseckanog)
  • Po želji: masline, pečurke, kukuruz, čeri paradajz, paprika

 

mini-pice

Kako se prave mini pice – korak po korak

1. Priprema testa

U činiji pomešajte kvasac, šećer i toplu vodu. Ostavite 10 minuta da zapeni. Zatim dodajte brašno, so i ulje i zamesite glatko testo. Pokrijte krpom i ostavite da narasta 45-60 minuta dok ne udvostruči zapreminu.

2. Pravljenje sosa

Dok testo raste, napravite sos: u manjoj činiji pomešajte paradajz, origano, beli luk i so. Po želji dodajte kap maslinovog ulja za puniji ukus.

3. Oblikovanje i punjenje

Kada testo nadođe, razvucite ga oklagijom na oko 0,5 cm debljine i modlom ili čašom vadite krugove. Rasporedite ih po plehu obloženom papirom za pečenje.

Na svaki krug stavite kašičicu sosa, zatim šunku, sir i ostale dodatke po želji.

4. Pečenje

Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200°C oko 10-12 minuta, dok testo ne porumeni, a sir se lepo ne otopi.

Mini pice se najbolje jedu dok su još tople, ali su odlične i hladne – savršene za poneti.

Mini pice kao kreativno platno za ukuse

Ne postoji pravilo koje kaže da mini pice moraju imati šunku i kačkavalj. Naprotiv – to je prilika da se igrate ukusima:

  • Veganske mini pice: sos + biljni sir + grilovano povrće
  • Mediteranske: masline + feta sir + sušeni paradajz + rukola
  • Začinjene: čili sos + kulen + crni luk
  • Zelene: pesto sos + tikvice + kukuruz + mocarela

Mini pice se lako prilagođavaju i postu – samo zamenite sir posnim ili biljnim, a nadev bazirajte na povrću.

Saveti za savršene mini pice

  • Tajno oružje: gusti paradajz sos – Ako koristite previše tečan sos, testo će se natopiti i neće lepo narasti. Koristite gust paradajz ili ga kuvajte par minuta da ispari voda.
  • Zamrzavanje: Mini pice možete napraviti unapred i zamrznuti. Samo ih izvadite 10 minuta pre pečenja i stavite direktno u rernu.
  • Za školu i posao: Spakujte ih u kutijicu – ne mrve se, ne cure, a siti su!
  • Testo može biti i integralno: Zamenite polovinu brašna integralnim i dobićete nutritivno bogatiju varijantu.

Kombinujte mini pice i omlet sa sirom za idealan vikend obrok

Mini pice su uglavnom posmatrane kao „party food“, ali mi kažemo – zašto ne i za doručak? Zamislite sto pun toplih mini pica i pored toga – pufnasti omlet sa sirom.

Ova kombinacija je savršena za vikend brunch, dečiji rođendan ili lenjo popodne. Mini pice daju konkretan zalogaj, dok omlet sa sirom donosi bogatstvo proteina i mekoću. Za kraj, dodajte činiju seckanog voća ili laganu salatu – i dobili ste kompletan, raznovrstan i izbalansiran obrok!

Mini pice su pravi hit jer spajaju sve što volimo – jednostavnu pripremu, fleksibilnost u sastojcima i oblik koji savršeno odgovara svakom uzrastu. Mogu biti slane, veganske, posne, začinjene ili klasične – svaki put drugačije, a uvek fenomenalne.

Povežite ih sa omletom sa sirom za savršeno izbalansiran obrok, ili ih pripremite kao party hit koji nestaje sa stola za tren.

Isprobajte recept, poigrajte se sastojcima i javite utiske!

Za još recepata, trikova i kvalitetnih domaćih sastojaka – posetite online pijacu Obrenovac. Jer pravi zalogaji dolaze iz domaće kuhinje.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0

TOP